woensdag 25 maart 2015

Geld doet 'den duvel' dansen

Bijna in alle gevallen waar er ruzie is in een familie komt het door geld.
Geld kan iemand zodanig veranderen dat je de persoon niet meer herkent.
En sommigen beginnen al over geld te vechten als de personen nog leven, andere houden iets deftiger en doen het wanneer er iemand dood is.
Zelfs wanneer je zegt dat jouw familie zo niet is, dat geld niet belangrijk is, is er toch een grote kans dat er bij iemand eurotekens in de ogen verschijnen. Oogkleppen worden opgezet en er is nog maar 1 doel belangrijk : zoveel mogelijk geld krijgen. Of er toch zeker voor zorgen dat de ander minder heeft dan hen.

Wij hebben een beetje een rare familie. Niet alleen dat we elk een uitzonderlijke persoon zijn ( :-) )  maar dat de relaties raar in elkaar steken. De dag van vandaag is het niet uitzonderlijk meer dat men scheidt en hertrouwt en dat er zo nieuwe aangetrouwde families, 'stief'families verweven zitten in de familiestamboom.
En dat kan al eens leiden tot conflicten. Zeker als de patriarch van de familie is overleden en dat er een hebberige 'stief'familie op afspringt als hongerige hyena's. Niet om geld te kunnen krijgen, maar om de ander zoveel en zo hard mogelijk te pesten. Pesten komt niet alleen voor op school tussen wat tieners, ik denk dat er eens zo hard gepest wordt onder volwassenen. Volwassenen die hun waardigheid verliezen kunnen een ander zeer hard treffen, bewust en onder de gordel.
Ik heb geen psychologie gestudeerd en kan mij dus niet inbeelden wat ze hier eigenlijk mee willen bereiken, wat er in hun hoofd om gaat. Proberen ze zo op één of andere manier hun frustraties bot te vieren, hebben ze vroeger te weinig moedermelk gekregen, hebben ze bepaalde issues die nog niet verwerkt zijn? God mag het weten...
Wat ze waarschijnlijk niet beseffen is dat op een moment dat er moet gerouwd worden, dat er vanalles moet verwerkt worden er negatieve gevoelens naar hen toe ontspruiten die niet gemakkelijk zullen verdwijnen en die vroeg of laat een uitlaatklep nodig hebben.
Ik geloof nog altijd in het goede van de mens, ben daar soms veel te naïef in, maar hoop toch nog  dat het gezegde 'boontje komt om zijn loontje' nog altijd bestaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten